Hazerug Met Een Saus Van Wintergroenten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/02/1998 - 16:55
Bereidingswijze
Snijd het spek in stukjes en bak die uit in een braadslede. Bestrooi de hazeruggen met zout en peper en bak ze snel rondom bruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Maak de groenten schoon en snijd ze fijn. Fruit alles met de knoflook aan in het spekvet. Voeg dan het laurierblad en de jeneverbessen toe. Leg de hazeruggen opnieuw in de braadslee en stik er de groenten omheen. Sluit het geheel af met aluminiumfolie en schuif het 30 min. in een voorverwarmde oven (250 ?C). Neem de folie weg en laat in 5 min. een bruin korstje op het gerecht komen. Neem de hazeruggen uit de pan en houd ze warm. Doe de groente samen met de creme fraiche in de keukenmachine. Doe de saus in een pannetje en verwarm voorzichtig (niet koken). Snij de filets los van de ruggen en leg ze opeen warme schaal. Giet er de saus over. Lekker met frisse salade en stokbrood.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
100 g rookspek, 2 hazeruggen, zout, peper, 1 ui, 1 prei, 1 winterwortel, ? knolselderij, 1 teentje knoflook, 1 laurierblad, 3 geplette jeneverbessen, 2 dl creme fraiche
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120453
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
339
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2