Bereidingswijze
Schrap de wortels onder stromend water schoon of schil ze met een dunschiller en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de uien. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in dunne reepjes. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Verhit de boter of olie in een braadpan en roer de currypasta erdoor. Fruit de ui en wortel ca. 3 minuten zachtjes. Schep de aardappelen en linzen erdoor en bak het geheel al omscheppend nog ca. 2 minuten. Voeg de bouillon toe en kook het geheel in ca. 25 minuten zachtjes gaar, roer regelmatig. Stamp de wortel, ui en aardappel met een stamper tot een grove stamppot, waarin nog duidelijk stukjes herkenbaar zijn. Warm de stamppot nog even goed door en laat eventueel het te veel aan vocht verdampen. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer tot slot de koriander erdoor. Lekker met braadworstjes of (lams)koteletjes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
750 g winterwortel
2 grote uien
1 rode Spaanse peper
500 g aardappelen
3 eetlepels boter of olie
1 volle eetlepel milde currypasta of kerriepoeder
200 g rode linzen
halve liter kruidenbouillon
zout, versgemalen peper
2 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie
2 grote uien
1 rode Spaanse peper
500 g aardappelen
3 eetlepels boter of olie
1 volle eetlepel milde currypasta of kerriepoeder
200 g rode linzen
halve liter kruidenbouillon
zout, versgemalen peper
2 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120452
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
1900
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bereidingstijd: ca. 40 minuten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht