Kleurige Roerbakschotel Van Zomergroenten En Biefreepjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/02/1998 - 16:49
Bereidingswijze
Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Schrap de bospeentjes en snijd ze in plakjes. Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in roosjes. Maak de Chinese kool en paprika schoon en snijd ze in repen. Verhit een wadjang, wok of grote braadpan tot deze goed heet is. Dep intussen het vlees goed droog. Voeg de olie toe aan de pan, wacht tot deze heet is en roerbak het vlees om en om op een hoge warmtebron in ca. 30 seconden bruin. Neem het vlees uit de pan. Voeg de groenten in de beschreven volgorde toe, steeds een groente tegelijk, de groente moet bakken, niet koken. Haal, als alle groenten knapperig gebakken zijn, het vlees uit de pan, afhankelijk van de gewenste gaarheid na 2 - 4 minuten. Voeg de ketjap, peper, suiker, citroensap en de met iets water aangelengde ma?zena toe en roer tot het vocht gebonden is. Serveren met gekookte rijst of mihoen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
1 prei, 12 bospeentjes, 1 kleine struik Chinese kool, ca. 100 g bloemkool, 1 rode paprika, 2-3 eetlepels zonnebloemolie, 500 g in dunne reepjes gesneden biefstuk, rosbief of bieflapjes, 1-2 eetlepels ketjap manis, versgemalen zwarte peper, suiker, 3 theelepels citroensap, 4 theelepels ma?zena.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120450
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
285
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2