Gestoomde Spruiten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/02/1998 - 16:38
Bereidingswijze
Maak de spruiten schoon en stoom ze op een van de in de algemene tip aangegeven manieren bijna gaar in 12-15 minuten (afhankelijk van de grootte van de spruiten). Laat de spruiten goed uitlekken.
Verhit de boter met de olie in een grote koekenpan. Voeg de spruiten en het zout toe en bak onder voortdurend roeren de spruiten 2-4 minuten. Voeg de kleingesneden rode peper toe en bak deze nog een halve minuut al roerende mee.
Bestrooi de spruiten voor het serveren met de geroosterde pijnboompitten.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Groentegerecht voor 2 personen
Ingrediƫnten
400 g kleine spruiten
15 g boter
1 eetl. olie
zout
? rode peper van zaad en zaadlijsten ontdaan
2 eetl. geroosterde* pijnboompitten
Hulpmiddelen & keukengerei
Algemene tip voor stomen
Stomen kan in een elektrische stoomkoker, maar ook met behulp van een stoombloem of stoommandje of met een speciaal stoomin-zetstuk voor pan of wok.
Het principe blijft gelijk. In het reservoir of in de kookpan wordt water verhit om stoom te ontwikkelen. Het voedsel stoomt boven het reservoir of ander gekozen geperforeerde inzetstuk, afgedekt, gaar.
Leuke tips
* Rooster de pijnboompitten in een droge (zonder vet) koeken-pan goudbruin. Schud ze tussentijds regelmatig even om.

Variatie:
Voeg een fijngehakt teentje knoflook met peper naar smaak toe in plaats van verse rode peper.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120448
Homepage ID
37622
Smaak
N
Teller
13044
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Voorbereidingstijd: circa 5 minuten
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2