Bereidingswijze
Maak de spruiten schoon, was ze en snijd de kleine exemplaren doormidden en de grote in vieren. Verhit de boter in een hapjespan. Fruit de gepelde, heel fijngehakte knoflook en ui in de boter goudgeel. Voeg vervolgens de spruiten met de groentebouillon toe, dek de pan af en smoor de spruiten in circa 8 minuten gaar. Serveer de spruiten direct.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Groentegerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
750 g spruiten
25 g boter
2 teentjes knoflook
1 kleine ui
1 dl groentebouillon
25 g boter
2 teentjes knoflook
1 kleine ui
1 dl groentebouillon
Leuke tips
Variaties:
Bestrooi de gesmoorde spruiten met geraspte oude of - ook heel lekker - Pardanokaas.
Maak Franse spruiten en laat 10 g Brie, Camembert of - als u daarvan houdt - Roquefort smelten over de warme spruiten.
Griekse spruiten met Feta. Meng 100 g in blokjes gesneden Feta door de bijtgaar gekookte of gesmoorde spruiten en bestrooi ze met fijngeknipte munt of met een geraspte citroenschil.
Bestrooi de gesmoorde spruiten met geraspte oude of - ook heel lekker - Pardanokaas.
Maak Franse spruiten en laat 10 g Brie, Camembert of - als u daarvan houdt - Roquefort smelten over de warme spruiten.
Griekse spruiten met Feta. Meng 100 g in blokjes gesneden Feta door de bijtgaar gekookte of gesmoorde spruiten en bestrooi ze met fijngeknipte munt of met een geraspte citroenschil.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120446
Homepage ID
37622
Smaak
N
Teller
2737
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht