Bereidingswijze
Variaties op de bechamelsaus
Bloemkool "parmezan": roer door de saus 100 g parmezaanse kaas.
Bloemkool "madras": fruit een gesnipperd uitje in de boter, voeg 1-2 theel. kerriepoeder toe en roer dit mengsel door de bechamelsaus.
Bloemkool "Italienne": roer 1-2 eetlepels tomatenpuree, wat peper, paprikapoeder, paar druppels tobasco en worcesteraus door de bechamelsaus.
Bloemkool "Ardennoise": roer 75 g in dunne reepjes gesneden ham door de saus.
Bloemkool "parmezan": roer door de saus 100 g parmezaanse kaas.
Bloemkool "madras": fruit een gesnipperd uitje in de boter, voeg 1-2 theel. kerriepoeder toe en roer dit mengsel door de bechamelsaus.
Bloemkool "Italienne": roer 1-2 eetlepels tomatenpuree, wat peper, paprikapoeder, paar druppels tobasco en worcesteraus door de bechamelsaus.
Bloemkool "Ardennoise": roer 75 g in dunne reepjes gesneden ham door de saus.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Groentegerecht
Ingrediƫnten
De meest bekende bereidingswijze is gekookte bloemkool, eventueel aangevuld met bechamelsaus. Kook de bloemkool in water met zout in 15 minuten. Bij een langere kooktijd gaan de kleur, smaak en voedingswaarden achteruit. Laat de groente uitlekken en schenk de saus van boter, bloem, melk en kookvocht eroverheen. Bloemkool laat zich als rauwe groente uitstekend smaken bijvoorbeeld in rauwkost salade of met een dipsausje.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120444
Homepage ID
37622
Smaak
N
Teller
13259
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht