Witte Kool

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/02/1998 - 16:15
Bereidingswijze
Maak 1 kg witte kool schoon, snijd of schaaf deze fijn en kook de kool in weinig water met zout gaar in 10-20 minuten. Kook de kool beslist niet langer omdat anders zwavelverbinding in de kool ontstaan; deze veroorzaken de nare koollucht en maken de groente zwaar verteerbaar. Giet eventueel kooknat af en schud een klontje boter en wat nootmuskaat door de groente. Of voeg 1 dl melk met iets zout toe en bind dit vocht met aangelengde ma?zena. Maak de kool op smaak met peper en nootmuskaat.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Groentegerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
1 kg witte kool
een klontje boter
wat nootmuskaat
eventueel: 1 dl melk met iets zout en aangelengde ma?zena.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120442
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
720
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2