Chinese Ratjetoe

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/02/1998 - 16:09
Bereidingswijze
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met zout, peper, kerriepoeder en gemberpoeder. Verhit de olie en bak het vlees hierin goudbruin. Bak de oedangs even mee en haal het vlees en de oedangs uit de pan. Voeg eventueel nog iets olie toe en bak de gesnipperde uien, de ringen prei en vervolgens de gesneden kool al roerende kort mee. De groenten moeten knapperig blijven. Voeg de rijst toe en bak deze mee. Doe het vlees en de oedangs erbij met de gewassen tauge en maak het gerecht op smaak met de ketjap en eventueel nog wat zout, peper, kerrie- en gemberpoeder.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
400 g gekookte rijst
300 g mager varkensvlees
zout
kerriepoeder
gemberpoeder
olie voor het bakken
50 g oedangs of grote garnalen
2 uien
1 prei
500 g Chinese kool
200 g tauge
ketjap.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120440
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
350
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2