Bereidingswijze
De hele kool omwikkelen met repen spek en stevig vastbinden. Bekleed de bodem van een hoge pan, die precies groot genoeg is, met repen spek, een in plakjes gesneden wortel, een ui met een kruidnagel en een kruidenboeket. Leg hierin de kool en giet er zoveel heldere, vette bouillon bij dat de kool erdoor bedekt is. Aan de kook brengen, het deksel op de pan leggen en in een lauwe oven 2 uur laten sudderen. leg de kool daarna op een schotel, haal de touwtjes en het spek eraf en giet er een eetlepel kookvocht over. Serveer de rest van het vocht in een juskom een schaal gekookte aardappelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
een middelgrote kool
repen spek
vers gehakt spek
fijngesneden mager varkensvlees (of restje vlees)
diverse groenten w.o. champignons.
zout en peper.
een in plakjes gesneden wortel
een ui met een kruidnagel
een kruidenboeket
heldere, vette bouillon
repen spek
vers gehakt spek
fijngesneden mager varkensvlees (of restje vlees)
diverse groenten w.o. champignons.
zout en peper.
een in plakjes gesneden wortel
een ui met een kruidnagel
een kruidenboeket
heldere, vette bouillon
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120439
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
876
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Neem een middelgrote kool. Haal de buitenste bladeren eraf, verwijder de stronk, was hem en blancheer de kool minstens 15 min. De kool uit laten lekken en op een natte doek leggen, die bedekt is met repen spek.
Buig de bladen uit elkaar tot aan het hart van de kool en leg in het midden een mengsel dat voor de helft uit vers gehakt spek bestaat en uit fijngesneden mager varkensvlees (of restje vlees) en diverse groenten w.o. champignons. Breng de kool weer terug naar zijn oorspronkelijke vorm, voeg hier en daar een laag van het mengsel tussen (Frans naam is farce) en kruid de kool heel licht met zout en peper.
Buig de bladen uit elkaar tot aan het hart van de kool en leg in het midden een mengsel dat voor de helft uit vers gehakt spek bestaat en uit fijngesneden mager varkensvlees (of restje vlees) en diverse groenten w.o. champignons. Breng de kool weer terug naar zijn oorspronkelijke vorm, voeg hier en daar een laag van het mengsel tussen (Frans naam is farce) en kruid de kool heel licht met zout en peper.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht