Gecarameliseerde Perzikken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/02/1998 - 14:11
Bereidingswijze
leg de perzikken (halve parten) in een ovenschaal, smeer hierover het suikermengsel uit. Doe dit in de oven totdat het suikermengsel is gecarameliseerd.. Laat de perzikken afkoelen. Bak ondertussen in een koekenpan de amandelsnippers ietsjes bruin. Als de perzikken koud zijn doe je per perzik een toefje slagroom en een beetje amandelsnippers op.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Perzikken met een laagje gecarameliseerde witte/bruine suiker, kaneel en likeur, toefje slagroom en amandelsnippers
Ingrediƫnten
perzikken uit blik,1 eetlepel suiker, 3 eetlepesl bruine basterdsuiker, beetje kaneel, amandelsnippers, likeur (cointreau of cognac oid), slagroom
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal, koekenpan
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
120433
Homepage ID
2408
Smaak
Z
Teller
815
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
laat de perzikken goed uitlekken, maak een papje van de suiker, basterdsuiker en de likeur (niet teveel van het laatste) en verwarm de oven voor op 180 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
e