Bereidingswijze
*breng voor de suikerstroop 1/2 liter water met het citroensap aan de kook en roer de suiker erdoor. Laat de vloeistof koken tot de suiker is opgelost en de siroop iets is iets is ingekookt.
* Smelt de boter en bak de griesmeel en de amandelen al roerend op laag vuur aan ; giet al rorend de suikerstroop en de slagroom erbij en laat de massa zachtjes koken tot alle vloeistof is opgenomen. Giet de dikke pap in een ondiepe schaal of vier eenpersoonsschaaltjes. Vermeng de suiker en het kaneel en strooi dit op de griesmeel. Laat afgedekt nog even staan.
* Smelt de boter en bak de griesmeel en de amandelen al roerend op laag vuur aan ; giet al rorend de suikerstroop en de slagroom erbij en laat de massa zachtjes koken tot alle vloeistof is opgenomen. Giet de dikke pap in een ondiepe schaal of vier eenpersoonsschaaltjes. Vermeng de suiker en het kaneel en strooi dit op de griesmeel. Laat afgedekt nog even staan.
Vertel iets leuks over dit recept
halva is een griesmeelschotel
Ingrediƫnten
*100 gram boter
*100 gram griesmeel
*50 gram blanke amandelen,grofgehakt
*1 dl slagroom
*100 gram griesmeel
*50 gram blanke amandelen,grofgehakt
*1 dl slagroom
Hulpmiddelen & keukengerei
voeg ter afwisseling in kleine blokjes gesneden abrikozen aan het warme griesmeelmengsel toe.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
120428
Homepage ID
1444
Smaak
Z
Teller
1301
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
voor de suikerstroop:
*1 dl citroen- of sinaasappelsap
*400 gram fijne tafelsuiker
om te bestrooien:
*50 gram fijne tafelsuiker
*1 theel. kaneel
*1 dl citroen- of sinaasappelsap
*400 gram fijne tafelsuiker
om te bestrooien:
*50 gram fijne tafelsuiker
*1 theel. kaneel
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid