Borstplaat

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/02/1998 - 11:15
Bereidingswijze
Leg op een plaat zilverfolie een stel met boter ingevette vormpjes (van die hartjes/sterretjes etc. zonder bodem, dus enkel een ring!). Doe alles op de boter na in een geemailleerde pan en meng het goed door
elkaar met een lepel. Zet de pan op een laag vuur, en roer goed totdat alle suiker is opgelost. Blijf roeren, en na enige tijd zal je merken dat het mengsel weer wat aan
begint te dikken. Zodra je merkt dat het mengsel tijdens het roeren wat gaat slepen, zet je het vuur uit. Blijf roeren totdat de kookbellen verdwenen zijn, en gooi dan snel de boter erbij, roer dit er snel doorheen.
Giet daarna het prutje in de vormpjes, en laat het opstijven. Zodra er verkleuringen optreden kan je de vormpjes op hun kant zetten zodat het sneller afkoelt.
Wanneer het uitgehard is kan je lekker smullen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept


Ingrediƫnten
6 grote eetlepels slagroom - 2 grote eetlepels melk - circa 7.5 gram vanillesuiker - 280 gram witte basterdsuiker - boter om in te vetten - klontje roomboter.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
120425
Homepage ID
2806
Smaak
Z
Teller
1093
Waardering aantal
2
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sinterklaas
Gelegenheid