zalmfilets met preisaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/01/1998 - 22:40
Bereidingswijze
In een ruime pan water koken en de zalmfilets in verpakking in het kokende water leggen en 20 min. pocheren. In een steelpan klontje boter laten smelten, niet bruin laten worden. De preiringen toevoegen en zachtjes laten smoren. Kruiden en sherry of witte wijn toevoegen. Als de prei gaar is de witte saus toevoegen. Alles goed door laten koken tot de saus tot een mooie dikte is ingedikt.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Luxe, doch eenvoudig te bereiden.
Ingrediƫnten
4 zalmfilets(uit de diepvriezer), 1 prei, 1 zakje witte saus, peper, zout, scheutje sherry of witte wijn, klontje roomboter
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan, mesje, vergiet, maatbeker, steelpan
Leuke tips
Zalm uit de verpakking halen en op een bord ruim overgieten met de saus. Lekker met gekookte krielaardappeltjes, die omgeschud zijn met vers geknipte peterselie of witte rijst. Als groente b.v. gekookte wortelen, brocolli, courgette/winterwortelgratin (ie mijn recepten) of, altijd goed, een lekkere salade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120420
Homepage ID
1412
Smaak
N
Teller
1228
Waardering aantal
2
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Prei in hele dunne ringetjes snijden en goed wassen. Uit laten lekken.Witte saus met de benodigde vloeistof in een maatbeker mengen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lea