Spruitjes Met Amandelen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/01/1998 - 18:51
Bereidingswijze
De Spruiten in een vuurvaste schotel doen samen met de bouillon en deze afdekken. In de magenetron op 600 watt 6 minuten laten verwarmen.
Inmiddels de aardappelen schillen en opzetten met water en zout. Beet gaar koken.
Spruiten uit de magnetron nemen en de kruiden erop stooien. Afdekken.
In een kom de room en de eieren loskloppen met een beetje zout.
In de mixer de cashewnoten fijn malen en door het roommengsel doen.
De beetgare aardappelen in kleine stukjes snijden en door de spruiten mengen. Het eiermengsel eroverheen gieten. Afdekken en in de magnetron verder gaar maken in 8 minuten op 600 watt.
De schaal uit de mangnetron nemen en de geschaafde amandelen erover strooien.
De gril in combinatie met de magnetron De spruiten aanzetten op stand 200 watt.
Ongeveer 5 minuten de amandelen licht roosteren.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Spruitjes met aardappelen en amandelen en cashewnoten.
Ingrediƫnten
400 gram spruiten
250 gram stevig kokende aardappelen
200 gram slagroom
100 gram koffieroom
2 eieren
25 gram boter
1/8 liter groente bouillon
Een zakje amandel schaafsel
100 gram cashewnoten
Zout
Peper
Noodmuskaat
Koreander
Hulpmiddelen & keukengerei
Combi Magnetron.
Vuurvaste schaal.
Mixer voor het malen van de noten.
Leuke tips
Serveren met een beaujolais primeur.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
120412
Homepage ID
5512
Smaak
P
Teller
740
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Spruiten schoonmaken en wassen.
De aardappelen schillen en in kleine stukjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
phons