Bereidingswijze
Koffie met likeur mengen. Eiwitten stijf en glanzend klopen. Eidooiers met kristalsuiker en vanillesuiker in kom tot dik en romig mengsel kloppen. Mascarpone er goed doorheen kloppen. Eiwitten voorzichtig door mascarponemengsel spatelen.
Op bodem van schaal laagje lange vingers leggen en deel van koffiemengsel hierover sprenkelen. Hierop helft van aardbeien leggen en helft van mascarponemengel erop scheppen. Tweede laag lange vingers erop leggen en hierover rest van koffiemengsel sprenkelen. Hierop rest van aardbeien leggen en dit afdekken met rest van mascarponemengsel. Schaal afdekken en minsten 3 uur in koelkast zetten. Tiramisu kan 1 dag van tevoren worden gemaakt. Voor serveren chocolade erover strooien.
Kcal p.p: 375
Op bodem van schaal laagje lange vingers leggen en deel van koffiemengsel hierover sprenkelen. Hierop helft van aardbeien leggen en helft van mascarponemengel erop scheppen. Tweede laag lange vingers erop leggen en hierover rest van koffiemengsel sprenkelen. Hierop rest van aardbeien leggen en dit afdekken met rest van mascarponemengsel. Schaal afdekken en minsten 3 uur in koelkast zetten. Tiramisu kan 1 dag van tevoren worden gemaakt. Voor serveren chocolade erover strooien.
Kcal p.p: 375
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
3 eetl. sterke koffie
1 eetl. aardbeienlikeur
3 grote eieren gesplitst
80 gr. kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
250 gr. mascerpone
15 italiaanse lange vingers (savoiardi)
250 gr. aardbeien, in plakjes
25 gr. bittere chocolade, geraspt
1 eetl. aardbeienlikeur
3 grote eieren gesplitst
80 gr. kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
250 gr. mascerpone
15 italiaanse lange vingers (savoiardi)
250 gr. aardbeien, in plakjes
25 gr. bittere chocolade, geraspt
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
120409
Homepage ID
4893
Smaak
Z
Teller
1938
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht