tacchino tonnato

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/01/1998 - 17:17
Bereidingswijze
Kalkoen met zout en peper bestrooien en in olie in ongeveer 5 min. rondom lichtbruin bakken. Bouillon erbij schenken, tijm, selderij- en peterseliestelen toevoegen en kalkoen op zacht vuur ongeveer 20 min. laten stoven tot deze gaar is.
Kalkoen in stoofvocht laten afkoelen.
Tonnatosaus: in keukenmachine tonijn met ansjovis en kappetjes pureren. Eidooier en citroensap toevoegen en in dun straaltje olie erbij schenken tot saus mooi gaat binden. Saus verdunnen met 2-4 el stoofvocht van kalkoen en met zout en peper op smaak brengen. Kalkoen in heel dunne plakjes gesneden serveren met de saus.
Kcal p.p: 375
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een variant op de bekende Vitello Tonnato
Ingrediƫnten
400 gr. kalkoenfilet, een gelijkmatig stuk
zout, peper
2 eetl. olijfolie
1 dl kippenbouillon ( van tablet)
1 takje tijm
2 stelen van selderijgroen
2 peterseliestelen
2 eetl. fijngesneden peterselie

Voor de tonnatosaus:
1 blik tonijn op olie (185 gr.) uitgelekt
2 ansjovisfilets
2 tl. kappetjes, uitgelekt
1 eidooier
1 el. citroensap
4 el olijfolie
zout,peper
Leuke tips
Garneren met fijngesneden peterselie.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
120408
Homepage ID
4893
Smaak
N
Teller
1905
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lein