Zalm Met Een Aardappelkorstje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/01/1998 - 17:01
Bereidingswijze
Snipper de sjalotjes voor de saus. Verhit de 25 gr. boter voor de saus in een steelpan en laat de sjalot glazig fruiten. Voeg het laurierblaadje, de dragon en de wijn toe en laat tot de helft inkoken. Zeef de saus. Zet de boterblokjes voor de saus tot gebruik in de koelkast. Bestrijk een platte ovenschaal met boter. Leg er de stukken vis in en bestrijk ze met losgeroerd eiwit. Bestrooi met wat zout en peper. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs op de vis. Bestrijk met een kwastje met de gesmolten boter. Schuif de schaal 10 min. in de voorverwarmde oven. Breng de saus aan de kook. Klop de blokjes koude boter van het vuur af met een paar tegelijk door de saus. Breng de saus op smaak met wat citroensap, de mosterd en wat zout en peper. Roer er de dille door.
Schep de vis in een voorverwarmde schaal en giet er de saus naast.
Kcal p.p: 685
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 aardappelen
boter voor de ovenschaal
4 stukken gefileerde zalm van gelijke dikte 120 gr. per stuk
1 eiwit
zout en versgemalen peper
25 gr. gesmolten boter
Saus: 3 sjalotjes
25 boter
1 laurierblaadje
mespunt dragonpoeder
2 glazen droge witte wijn
150 gr. koude boter in blokjes
scheutje citroensap
2 theel. mosterd
2 eetl. fijngehakte dille
Leuke tips
Lekker met worteltjes en peultjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120405
Homepage ID
4893
Smaak
N
Teller
565
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de aardappelen en rasp ze in plakken van circa 2 mm dik.
Breng water met wat zout aan de kook en laat de aardappelplakjes circa 3 minuten koken.
Giet ze af en laat ze op een theedoek drogen.
Verwarm de oven op 180 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lein