Borsjtsj

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/01/1998 - 15:54
Bereidingswijze
Begin met het trekken van een geurige bouillon van het schenkelvlees met repen wortel, prei, selderij, peterselie, zout, peper en laurier en ongeveer twee liter water. Zeef de bouillon.
Snipper de kool, snijd de aardappels in stukjes.
Voeg dit alles toe aan de gezeefd bouillon en laat het zachtjes vrijwel gaar koken. Voeg ook het vlees toe. Maak in de tussentijd de bietjes schoon. Schaaf ze fijn en vang daarbij vooral het vocht op. Voeg de helft van de geschaafde bietjes aan de soep toe en laat ze even meekoken, druk de tweede helft uit in een zeef, zodat je veel mooi rood bietensap krijgt. Voeg, vooral vlak voor het opdienen, het bietsap toe zodat de soep mooi rood kleurt. Zet op tafel een schaaltje met zure room en eventueel ook een mierik. Schep op de borden de soep en een stuk vlees, waarna iedereen zich naar eigen smaak kan bedienen van room en mierik.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rode bietensoep
Ingrediƫnten
300 gram witte kool, 750 gram rode biet, 2 uien, 500 gram aardappels, 1 kg schenkel (vlees met been), zout en peper, laurier, 1 winterwortel, selderij, peterselie, prei, 2 bekertjes zure room.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
120399
Homepage ID
4933
Smaak
P
Teller
1684
Waardering aantal
2
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
eco