Bereidingswijze
Van de bloem, eieren, zout, melk en de pesto een glad beslag roeren.
Beslag ongeveer 30 min. laten rusten.
Van beslag in steeds 1 tl. olie 12 dunne flensjes baken (bodem moet net bedekt zijn)
Vulling: de ricotta losroeren en mengen met de mozarella, zout, peper, nootmuskaat, fijn gesneden basilicum en de zalm.
Vulling over flensjes verdelen en flensjes naast elkaar in ingevette ovenvaste schaal leggen.
De creme fraiche mengen met de 3 eetl. pesto en mengsel over flensjes schenken.
Flensjes in midden van oven ongeveer 15 min. verwarmen. Kcal p.p: 505
Beslag ongeveer 30 min. laten rusten.
Van beslag in steeds 1 tl. olie 12 dunne flensjes baken (bodem moet net bedekt zijn)
Vulling: de ricotta losroeren en mengen met de mozarella, zout, peper, nootmuskaat, fijn gesneden basilicum en de zalm.
Vulling over flensjes verdelen en flensjes naast elkaar in ingevette ovenvaste schaal leggen.
De creme fraiche mengen met de 3 eetl. pesto en mengsel over flensjes schenken.
Flensjes in midden van oven ongeveer 15 min. verwarmen. Kcal p.p: 505
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk gerecht met pesto, kan als hoofdgerecht of indien gehalveerd als voorgerecht.
Ingrediƫnten
Flensjes:
100 gr. bloem
2 eieren
snufje zout
2,5 dl. melk
3 eetl. pesto
Vulling:
200 gr. ricotta
1 mozarellakaasje in blokjes
zout, peper, nootmuskaat
2 eetl. fijngesneden basilicum
200 gr. in reepjes gesneden gerookte zalm.
Saus:
1,5 dl. creme fraiche
3 eetl. pesto
100 gr. bloem
2 eieren
snufje zout
2,5 dl. melk
3 eetl. pesto
Vulling:
200 gr. ricotta
1 mozarellakaasje in blokjes
zout, peper, nootmuskaat
2 eetl. fijngesneden basilicum
200 gr. in reepjes gesneden gerookte zalm.
Saus:
1,5 dl. creme fraiche
3 eetl. pesto
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120395
Homepage ID
4893
Smaak
N
Teller
448
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht