Pittige Indische Tomatensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/01/1998 - 12:15
Bereidingswijze
Bak de ui en knoflook in de olijfolie en voeg de kruiden toe.
Pureer de tomaten en giet dit samen met de bouillon in de pan.
Voeg de sambal azijn, zout en limoensap en wat suiker naar smaak toe.
Laat even zachtjes koken en verdeel over vier borden.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 genisipperde ui
teentje knoflook
twee eetl. olijfolie
halve tl. gemalen koriander, kummel en gember
2 blikken (700 gr.) gepelde tomaten
2 dl. groentebouillon
sambal twee eetl. balsamicoazijn
zout
eetl. limoensap en wat suiker
Leuke tips
Bestrooi elk bord met wat vers gehakte koriander en voeg een lepel creme friache toe.
Serveer met pikante kroepoek
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
120392
Homepage ID
4893
Smaak
P
Teller
4845
Waardering aantal
2
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
48
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lein