Gegrilde Zalm Met Kruidensaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/01/1998 - 11:54
Bereidingswijze
Zalm op rooster op 10 cm. afstand van grill in 5-8 min. gaar grillen, halverwege keren. Vis bestrooien met zout en peper.
Voor de saus: in steelpan Demi creme fraiche aan de kook brengen.
Mosterd, mierikswortel, citroenschil, rest van citroensap, bieslook en rest van peterselie erdoor roeren.
Saus op smaak brengen met zout en peper.
Vis op borden serveren met saus.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
4 moten zalm van ongeveer 2 cm. dik
3 eetl. olijfolie
2,5 eetl. citroensap
2 eetl. fijngesneden peterselie
zout, versgemalen peper
1 bekertje Demi-Creme Fraiche
2 tl. grove mosterd
1 tl. geraspte mierikswortel
halve tl. fijngeraspte citroenschil
1 eetl. fijngesneden bieslook
Leuke tips
Lekker met groene asperges en krieltjes.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120388
Homepage ID
4893
Smaak
N
Teller
3582
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zalm ongeveer 1 uur in koelkast marineren in mengsel van olie met 1,5 eetl. ctireoensap en 1 eetl. peterselie.
Grill voorverwamen op hoogste stand.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lein