Papa'S Appeltaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/30/1998 - 18:58
Bereidingswijze
maak een deeg van de bakmeel en basterd suiker, boter,ei, zout.
deel het deeg doormidden en maak er twee dunne lappen van.
Bedek met de ingevette vorm met een plak

vermeng voor de vulling de appels, rozijnen, suiker, kaneel, custard en rum.
even laten uitlekken.
bestrooi de deegbodemm met paneermeel en verdeel de vulling hierover.
Bedek het geheel met de tweede deeglap en bestrijk het geheel met losgeklopt ei.
bak de appeltaart onderin in de voorverwarmde oven op 175 graden in 1 1/2 uur.
Vertel iets leuks over dit recept
een hele lekkere!!! recept van mijn vader
Ingrediƫnten
300 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr witte basterd suiker
180 gr boter
1 ei
wat zout
1 kg goudreinetten
150 gr rozijnen
75 gr suiker
2 thlepels kaneel
2 eetlepels custard
2 eetlepels rum
paneermeel
Hulpmiddelen & keukengerei
appeltaartvorm met een doorsnee van 20 cm, het liefst van steen!!
Leuke tips
met slagroom natuurlijk
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
120373
Homepage ID
2462
Smaak
Z
Teller
1275
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
appel schillen en fijnsnijden
en oven voorverwarmen
vorm invetten met boter
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
murni