Visvariatie In Witte Wijnsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/30/1998 - 18:23
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk gerecht met verschillende soorten vis.
Ingrediƫnten
4 tongfilets
4 kleine zeeduivelfilets
4 grote gamba's (rauw)
3 dl visbouillon (tabletten)
1 volle eetl. boter
1 volle eetl. bloem
1 dl witte wijn
citroensap
peper, zout
2 el room
2 eidooiers
bieslook voor garnering
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120370
Homepage ID
4893
Smaak
N
Teller
1511
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Spoel de vissoorten af onder koud stromend water en dep ze droog.
Rol de tongfilets op en steek ze vast met een cocktailprikker.
Bewaar de vis tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Smelt de boter in een kleine pan en roer de bloem erdoor.
Voeg al roerende de visbouillon en de witte wijn toe tot een dunne saus ontstaat. Maak de saus op smaak met citroensap, peper en zout.
Breng voor het servereen de saus tegen de kook aan in een wijde pan en pocheer hierin de vissoorten gaar in ongeveer 10 minuten.
Keer ze halverwege voorzichtig. Neem de vis behoedzaam uit de suas en verdeel ze over 4 borden.
Roer de eidooiers glad met de room en kop deze van het vuur af door de saus.
Breng de saus nogmaal op smaak. Schep de saus langs de vis en garneer met enkele bieslooksprieten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lein