Bereidingswijze
Witlofstruikjes wassen en laten uitlekken.
In kommetje ei loskloppen. Knoflook erboven uitpersen.
Melk, gruyere emmentaler en nootmuskaat erbij doen en tot een sausje kloppen.
Witlof in een beboterde ovenschaal.
Saus eroverheen gieten.
Schotel afdekken met plakjes belegen kaas.
in de oven de witlofschotel in ca. 15 minuten door en door heet en goudgeel laten worden.
In kommetje ei loskloppen. Knoflook erboven uitpersen.
Melk, gruyere emmentaler en nootmuskaat erbij doen en tot een sausje kloppen.
Witlof in een beboterde ovenschaal.
Saus eroverheen gieten.
Schotel afdekken met plakjes belegen kaas.
in de oven de witlofschotel in ca. 15 minuten door en door heet en goudgeel laten worden.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
700 gr. witlof
2 ons belegen kaas
1 ons geraspte gruyere
1 onst geraspte emmentaler
1 ei
teentje knoflook
nootmuskaat
4 eetl. melk
boter
2 ons belegen kaas
1 ons geraspte gruyere
1 onst geraspte emmentaler
1 ei
teentje knoflook
nootmuskaat
4 eetl. melk
boter
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
120369
Homepage ID
4893
Smaak
Q
Teller
651
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht