le saumon roti a l'ail et aux lardons

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/30/1998 - 18:05
Bereidingswijze
Zalm bestrooien met zout, peper en bloem.
Spek in grove stukjes snijden.
In grote koekenpan olie verhitten.
Zalm met velkant boven ca. 2 min. bakken.
Zalm keren. Knoflook en spekjes toevoegen en ca. 3 min. bakken. In hete ovenschaal 2 eetl. fond scheppen. Zalm erin leggen en knoflook en spekjes eromheen leggen.
In midden van oven in ca. 15 min. gaarbakken.
Intussen sjalotjes pellen en snipperen. Bakvet van zalm uit pan schenken. In zelfde pan azijn en sjalot verhitten tot azijn verdampt is. Creme fraiche en rest van fond toevoegen en gladroeren. Op hoog vuur laten inkoken tot lichtgebonden saus ontstaat. Boter in kleine blokjes snijden en van vuur af al kloppend door saus mengen.
Zalm in lengte halveren, op (warme) schaal leggen en knoflook en spekjes eromheen strooien.
Saus apart erbij serveren.
Kcal p.p: 630
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gebakken zalm met knoflook en spekjes.
Ingrediƫnten
2 stukken zalmfilet (a 225 gr.)
zout, peper, 1 eetlepel bloem
150 gr. gerookt ontbijtspek (stuk)
3 eetl. olijolie
8 teentjes knoflook
1 dl vleesfond
2 sjalotjes
anderhalf eetl. sherryazijn
1/2 bekertje creme fraiche (a 125 ml)
70 gr. koude boter
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal ca. 30 x 40 cm
Leuke tips
Serveren met verse roergebakken spinazie en gebakken aardappels
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120368
Homepage ID
4893
Smaak
N
Teller
881
Waardering aantal
2
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 225 graden.
Ovenschaal in oven schuiven
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
lein