Bereidingswijze
Vermeng de marsepein met 100 gr poedersuiker en de gedroogde sinaasappelschil.
Doe ca 1/4 van de massa in aluminiumfolie en houd dit apart.Meng door de resterende marsepeinmassa de fijn gehakte sinaasappelschil en sinaasappellikeur.
Rol dit op gezeefde poedersuiker ca 1 cm dik uit en steek er ronde koekjes uit (diameter ca 3 cm).Rol de achtergehouden marsepeinmassa dun uit en steek er kleine bloemetjes
uit (diameter ca 4 cm).Druk die in het midden enigszins samen, zodat een halfgesloten bloem
ontstaat en laat ze drogen.Snijd de bittere chocolade fijn en roer die met santen au-bain-marie romig.
Doop de marsepeinkoekjes helemaal in de couverture, haal ze er met een
klein vorkje uit, laat ze uitlekken en rangschik ze op bakpapier.
Roer de twee eetlepels gezeefde poedersuiker met de sinaasappellikeur en
citroensap tot een dikvloeibare massa en bestrijk de marsepeinbloemen hiermee.
Schik in het midden van elke bloem ?een van de stukjes geconfijte sinaasappel en plaats op elke met couverture bedekte bonbon een bloem.
Doe ca 1/4 van de massa in aluminiumfolie en houd dit apart.Meng door de resterende marsepeinmassa de fijn gehakte sinaasappelschil en sinaasappellikeur.
Rol dit op gezeefde poedersuiker ca 1 cm dik uit en steek er ronde koekjes uit (diameter ca 3 cm).Rol de achtergehouden marsepeinmassa dun uit en steek er kleine bloemetjes
uit (diameter ca 4 cm).Druk die in het midden enigszins samen, zodat een halfgesloten bloem
ontstaat en laat ze drogen.Snijd de bittere chocolade fijn en roer die met santen au-bain-marie romig.
Doop de marsepeinkoekjes helemaal in de couverture, haal ze er met een
klein vorkje uit, laat ze uitlekken en rangschik ze op bakpapier.
Roer de twee eetlepels gezeefde poedersuiker met de sinaasappellikeur en
citroensap tot een dikvloeibare massa en bestrijk de marsepeinbloemen hiermee.
Schik in het midden van elke bloem ?een van de stukjes geconfijte sinaasappel en plaats op elke met couverture bedekte bonbon een bloem.
Vertel iets leuks over dit recept
dankzij de toevoeging van sinaasappel kun je jezelf wellicht wijsmaken dat deze bonbons best heel erg gezond en goed voor je zijn. Lekker zijn ze in elk geval wel !
Ingrediƫnten
200 gr marsepein
100 gr gezeefde poedersuiker
1 theelepel gedroogde sinaasappelschil
50 gr zeer fijn gehakte geconfijte sinaasappelschil
gezeefde poedersuiker
100 gr bittere couverture
wat santen
2 eetlepels gezeefde poedersuiker
1 eetlepel sinaasappellikeur
wat citroensap
ca 30 stukjes geconfijte sinaasappel
100 gr gezeefde poedersuiker
1 theelepel gedroogde sinaasappelschil
50 gr zeer fijn gehakte geconfijte sinaasappelschil
gezeefde poedersuiker
100 gr bittere couverture
wat santen
2 eetlepels gezeefde poedersuiker
1 eetlepel sinaasappellikeur
wat citroensap
ca 30 stukjes geconfijte sinaasappel
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
120357
Homepage ID
3952
Smaak
Z
Teller
270
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht