Wulpse Walnoot Rotsjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/30/1998 - 14:14
Bereidingswijze
Ondertussen 150 gr chocolade au-bain-marie al roerend verwarmen, laten smelten tot een temperatuur van 55 ?C en uit het waterbad nemen.
De rest van de chocolade raspen en in delen bij de vloeibare chocolade roeren, zodat deze afkoelt tot ca. 30 ?C. ( tip : proef wat chocolade; voelt deze lauw aan, dan is het ca. 30 graden )
In een platte schaal een laag hagelslag strooien.De noot-marsepein-bonbons aan een vork steken,door de chocolade halen, even laten afdruipen boven de chocoladepan en op de hagelslag zetten en laten drogen.
Vertel iets leuks over dit recept
een sensuele bonbon met walnoten, marsepein en natuurlijk chocolade !
Ingrediƫnten
250 gr marsepein
250 gr gepelde walnoten
250 gr gepelde hazelnoten
1 eetlepel chocoladepasta, puur
2 eetlepels roomboter
200 gr extra bittere chocolade of couverture
hagelslag 'chocolade en hazelnoot'
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
120356
Homepage ID
3952
Smaak
Z
Teller
767
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Het marsepein glad kneden met 30 gr gemalen walnoten, de chocoladepasta en
de zachte boter.
Op huishoudfolie uitrollen tot een lap met een dikte van 1 cm en hieruit
rondjes steken van 2 1/2 cm doorsnee.
Op een plaat leggen en op elk rondje een mooie halve walnoot of hele
hazelnoot drukken.
In de koelkast stijf laten worden in ca. 2 uur.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
chocotofje