Sate-saus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/30/1998 - 13:09
Bereidingswijze
1 Zet de pan op het vuur en doe de pindakaas in de pan, dit laten verwarmen tot het 'borrelt'.

2 Als het eenmaal een dik papje wordt, dan een scheut water toevoegen en roeren tot het een geheel wordt.

3 Voeg nu de suiker, de sambal, de uien en de ketjap toe; even blijven roeren.

Voeg eventueel nog wat suiker of ketjap toe.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
- 5 tot 6 grote el pindakaas

- een scheutje ketjap manis

- 1 tl sambal

- 1 beetje suiker (naar smaak)

- 2 el fijngesnipperde verse uien

- wat water om alles aan te lengen
Hulpmiddelen & keukengerei
* pan

* lepel

* eetlepel

Leuke tips
Heerlijk bij rijst met sate.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
120347
Homepage ID
3159
Smaak
P
Teller
670
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
# snipper een kleine ui
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
femkemireille