Zalmtaartje Met Lavendel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/30/1998 - 12:58
Bereidingswijze
De verse zalm fijn snijden en ca 30 seconden in de foodprocessor laten draaien.
Minimaal 30 minuten laten marineren,
de gerookte zalm in smalle repen snijden.
De lavendelroom:
Maak een mayonaise van eigeel en olie, breng op smaak met levandeledik, peper en zout.
Voeg room naar smaak toe en snijd wat lavendelblaadjes fijn.
Meng ze door de saus.

dresseer de sallade op het bord.
maak een tartaartje van de zalmsoorten
leg dit op de sla en garneer met de kappertjes en de garnaaltjes
giet de lavendelroom er omheen.
Aantal personen
7.00
Vertel iets leuks over dit recept
Le mariage de saumon cru et fume au creme de lavende
Ingrediƫnten
ca 3 plakken gerookte zalm,
ca 400 gram verse zalm.
Voor de marinade:
bieslook,
sap van een 1/2 citroen,
zout.
Voor de lavendelroom:
1,5 dl olie,
1 eigeel,
lavendeledik,
lavendelblaadjes,
room,
peper,
zout.
Voor de garnering:
gemengde sla,
kappertjes 50 gram,
(hollandse) garnaaltjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
120345
Homepage ID
44735
Smaak
N
Teller
1167
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
brinkman