Bereidingswijze
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Snijd de kipfilet in blokjes. Be-strooi de kipfilet met kerriepoeder, zout en peper.
Verhit de olie en bak hierin de prei aan. Voeg de spruit-jes toe en bak deze al roerende 2-3 minuten mee. Schenk de bouil-lon erbij, voeg de blokjes kip toe, breng alles aan de kook en laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken tot de spruit-jes bijtgaar zijn.
Neem de spruitjes uit de pan en pureer ze in de keukenmachi-ne, mengbeker of met een staafmixer. Doe de gepureerde spruit-jes terug in de pan. Voeg de creme fraiche of de koksroom met zout en peper naar smaak toe.
Bestrooi de soep voor het serveren met fijngeknipt bieslook, pijnboompitten en blokjes rode paprika.
Verhit de olie en bak hierin de prei aan. Voeg de spruit-jes toe en bak deze al roerende 2-3 minuten mee. Schenk de bouil-lon erbij, voeg de blokjes kip toe, breng alles aan de kook en laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken tot de spruit-jes bijtgaar zijn.
Neem de spruitjes uit de pan en pureer ze in de keukenmachi-ne, mengbeker of met een staafmixer. Doe de gepureerde spruit-jes terug in de pan. Voeg de creme fraiche of de koksroom met zout en peper naar smaak toe.
Bestrooi de soep voor het serveren met fijngeknipt bieslook, pijnboompitten en blokjes rode paprika.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voorgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
500 g of 400 g panklare spruitjes
1 dunne prei
150 g kip- of kalkoenfilet
1-2 theel. kerriepoeder
zout, peper
1 eetl. (olijf)olie
? dl kippenbouillon (van ? dl water en 1? bouillontablet)
125 ml creme fraiche of koksroom
1 eetl. fijngeknipt bieslook
2 eetl. pijnboompitten
? rode paprika
1 dunne prei
150 g kip- of kalkoenfilet
1-2 theel. kerriepoeder
zout, peper
1 eetl. (olijf)olie
? dl kippenbouillon (van ? dl water en 1? bouillontablet)
125 ml creme fraiche of koksroom
1 eetl. fijngeknipt bieslook
2 eetl. pijnboompitten
? rode paprika
Leuke tips
Tips:
Houd enkele bijtgaar gekookte spruitjes achter en garneer hiermee de soep.
Garneer de soep met grofgehakte hazelnoten of geroosterde geschaafde amandelen.
Houd u van pittig: bak een schoongemaakte kleingesneden rode peper mee met de prei.
Houd enkele bijtgaar gekookte spruitjes achter en garneer hiermee de soep.
Garneer de soep met grofgehakte hazelnoten of geroosterde geschaafde amandelen.
Houd u van pittig: bak een schoongemaakte kleingesneden rode peper mee met de prei.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
120343
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
1039
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Voor(bereidingstijd): ca. 25 minuten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht