Bereidingswijze
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Kook ze ca. 5-7 minuten in de hete bouillon bijtgaar en laat ze uitlekken.
Maak de saus door de pinda's, rode peper, citroensap, azijn, basterdsuiker en vissaus in de keukenmachine of met de staaf-mixer tot een pasta te pureren. Verdun de pasta met water tot sausdikte. Proef of er nog wat citroensap of suiker moet worden toegevoegd. Schep de helft van de saus door de uitge-lekte nog warme spruit-jes.
Snijd de ham in blokjes, de tomaten in parten en de lente-uit-jes in schuine ruiten van 2-3 cm.
Bekleed een schaal of vier borden met gewassen en gedroogde blaadjes ijsbergsla. Verdeel hierover de spruitjes, ham, tomaten en in parten gesneden hardgekookte eieren. Schenk de overige saus over de salade.
Garneer met fijngeknipte koriander of peterselie.
Maak de saus door de pinda's, rode peper, citroensap, azijn, basterdsuiker en vissaus in de keukenmachine of met de staaf-mixer tot een pasta te pureren. Verdun de pasta met water tot sausdikte. Proef of er nog wat citroensap of suiker moet worden toegevoegd. Schep de helft van de saus door de uitge-lekte nog warme spruit-jes.
Snijd de ham in blokjes, de tomaten in parten en de lente-uit-jes in schuine ruiten van 2-3 cm.
Bekleed een schaal of vier borden met gewassen en gedroogde blaadjes ijsbergsla. Verdeel hierover de spruitjes, ham, tomaten en in parten gesneden hardgekookte eieren. Schenk de overige saus over de salade.
Garneer met fijngeknipte koriander of peterselie.
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 2-3, groentegerecht voor 4-6 personen
Ingrediƫnten
600 g of 450 g panklare spruitjes
2? dl runder- of groentebouillon (van 2? dl water en een half bouillontablet)
100 g gekookte ham (dikke plak)
2 (tros)tomaten
4 lente-uitjes
ijsbergsla
2 hardgekookte eieren
verse koriander of peterselie
Voor de saus:
75 g ongezouten pinda's
?-1 rode peper, eventueel zaad en zaadlijsten verwijderen
3 eetl. citroensap
2 eetl. wijnazijn
3 eetl. bruine basterdsuiker
2 theel. zout
1 eetl. Thaise vissaus
2? dl runder- of groentebouillon (van 2? dl water en een half bouillontablet)
100 g gekookte ham (dikke plak)
2 (tros)tomaten
4 lente-uitjes
ijsbergsla
2 hardgekookte eieren
verse koriander of peterselie
Voor de saus:
75 g ongezouten pinda's
?-1 rode peper, eventueel zaad en zaadlijsten verwijderen
3 eetl. citroensap
2 eetl. wijnazijn
3 eetl. bruine basterdsuiker
2 theel. zout
1 eetl. Thaise vissaus
Hulpmiddelen & keukengerei
Leuke tips
Tips:
Vegetarisch: Laat de ham weg en neem gebakken blokjes tahoe. Of neem vier eieren.
Vervang de tomaten door komkommer of paprika.
Vegetarisch: Laat de ham weg en neem gebakken blokjes tahoe. Of neem vier eieren.
Vervang de tomaten door komkommer of paprika.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120342
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
255
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Voor(bereidingstijd): ca. 25 minuten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht