Bereidingswijze
Maak de spruitjes schoon en blancheer ze 3 minuten in ruim kokend water met zout. Laat ze schrikken in koud water en vervolgens goed uitlekken.
Verhit een wok of hapjespan met dikke bodem. Schenk de olie erbij en bak de sjalotten en vervolgens de knoflook en gember-wortel om en om goed aan in de hete olie. Doe de spruit-jes erbij en roerbak ze 1 minuut. Voeg de sherry, sojasaus en honing toe en roerbak 1 minuut. Schenk het water erbij, dek de wok af en laat de spruitjes 5 minuten zachtjes stoven.
Breng op smaak met zout en peper en besprenkel vlak voor het serveren met sesamolie.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Groentegerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
750 g of 600 g panklare spruitjes
2 eetl. (zonnebloem)olie
2 sjalotten of 1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook
3-4 cm verse gemberwortel, geraspt of 1 theel. gemberpoeder (djahe)
1 eetl. droge sherry
3 eetl. sojasaus
3 theel. honing
3 eetl. water
zout, peper
1 eetl. sesamolie
2 eetl. (zonnebloem)olie
2 sjalotten of 1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook
3-4 cm verse gemberwortel, geraspt of 1 theel. gemberpoeder (djahe)
1 eetl. droge sherry
3 eetl. sojasaus
3 theel. honing
3 eetl. water
zout, peper
1 eetl. sesamolie
Leuke tips
Serveertip:
Lekker met gebakken kipfilet, varkensreepjes of tahoe.
Tips:
Vervang de sjalot of ui door prei of rode paprika.
Bestrooi de spruitjes voor het serveren met geroosterde sesamzaadjes in plaats van sesamolie.
Houd u niet van gember, laat dit dan weg.
Lekker met gebakken kipfilet, varkensreepjes of tahoe.
Tips:
Vervang de sjalot of ui door prei of rode paprika.
Bestrooi de spruitjes voor het serveren met geroosterde sesamzaadjes in plaats van sesamolie.
Houd u niet van gember, laat dit dan weg.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120341
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
357
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Voor(bereidingstijd): ca. 20 minuten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht