Italiaanse Spruitjes In Kruidige Tomatensaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/30/1998 - 12:42
Bereidingswijze
Maak de spruitjes schoon en halveer grote exemplaren. Pel de ui en snijd deze klein.
Kook de pasta in bouillon of ruim kokend water met zout beetgaar en laat hem uitlekken.
Verhit de olie en bak hierin de pancetta of het ontbijtspek uit. Voeg de ui en eventueel de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg de spruitjes toe en bak deze al omscheppende zodat ze aan alle kanten met het vet in aanraking komen. Doe de verse of gedroogde kruiden met de in blokjes gesneden tomaten erbij en breng op smaak met peper, iets suiker en zo nodig zout. Laat de spruitjes in ca. 12 minuten bijtgaar stoven. Bind de saus eventueel met alles-binder.
Schep de uitgelekte pasta door de spruitjes met saus. Gar-neer met verse basilicum. Geef er geschaafde oude Goudse, Pardano of Parme-zaan-se kaas bij.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
750 g of 600 g panklare spruitjes
1 grote ui
300-400 g pasta (bijvoorbeeld schelpjes)
ruim bouillon of water met zout
2 eetl. (olijf)olie
200 g pancetta of ontbijtspek, in reepjes
(1 teentje knoflook)
1 takje rozemarijn
1 takje basilicum
1 takje oregano of 2-3 theel. Italiaanse kruiden
4 (vlees)tomaten
(allesbinder)
peper, suiker
Leuke tips

Tips:
Voeg voor een romige saus voor het serveren 1-2 eetlepels creme fraiche toe.
Vervang de pancetta of het ontbijtspek door gekookte ham of bacon
Vegetarisch: laat pancetta of spek weg en roer de kaas vlak voor het serveren door de saus.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120340
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
1312
Waardering aantal
2
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Voor(bereidingstijd): ca. 30 minuten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2