Spruitensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/30/1998 - 12:40
Bereidingswijze
Maak de spruiten schoon en halveer ze. Pel de ui en hak deze fijn.
Verhit de olie en fruit hierin de ui goudgeel. Voeg de spruiten toe en bak deze al roerende 2-3 minuten mee.
Schenk de bouillon erbij, breng alles aan de kook en laat de soep circa 12-15 minuten zachtjes koken tot de spruiten gaar zijn.
Neem de spruiten uit de pan en pureer ze in de keukenmachi-ne, mengbeker of met een staafmixer. Doe de gepureerde spruiten terug in de pan. Voeg de wijn of het citroensap, de creme fraiche of de kookroom met zout en peper naar smaak toe.
Bestrooi de soep voor het serveren met de geroosterde geschaafde amandelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voorgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
500 g spruiten
1 kleine ui
1 eetl. olie
? dl groentebouillon (van ? dl water en 2 bouillontablet-ten)
1 eetl. witte wijn of 2 theel. citroensap
2 eetl. creme fraiche of kookroom
zout, peper
2 eetl. geroosterde geschaafde amandelen
Leuke tips
Variaties:
Voeg de laatste minuten 1 gele of rode paprika in stukjes gesneden toe aan de soep.
Houd u van pittig: fruit een schoongemaakte klein gesneden rode peper mee met de ui.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
120339
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
1298
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Voorbereidingstijd: circa 10 minuten
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2