Spruitensalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/30/1998 - 12:38
Bereidingswijze
Maak de spruiten schoon en halveer ze. Kook ze circa 5 minuten in de hete bouillon en laat ze uitlekken.
Bak de spekreepjes knapperig en goudbruin in de hete olie of afgedekt met keukenpapier in de magnetron, 2-3 minuten, ca. 850 Watt.
Maak de prei en paprika of bleekselderij schoon. Snijd de prei in ringen en de paprika in stukjes of de bleekselderij in smalle boogjes.
Klop een dressing van de olie, azijn, mosterd, honing, zout en peper. Verwarm de dressing samen met het spekvet tot lauw-warm.
Meng de warme uitgelekte spruiten met de ringen prei en stukjes paprika of bleekselderij. Schep de dressing erdoor en strooi de warme spekjes erover.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voorgerecht voor 2 personen
Ingrediƫnten
200 g spruiten
2? dl bouillon (van 2? dl water en een half bouillontablet)
75 g spekreepjes
1 eetl. olie
75 g prei
1 rode paprika of 2 stengels bleekselderij

voor de dressing:
3 eetl. olie
1 eetl. azijn
1 theel. mosterd
1 theel. honing
zout, peper
Leuke tips
Vegetarische tip:
Laat de spekjes weg en schaaf plakjes kaas over de warme salade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
120338
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
761
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Voorbereidingstijd: circa 10 minuten
Bereidingstijd: circa 15 minuten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2