Bereidingswijze
Maak de spruiten schoon. Halveer grote exemplaren. Pel de ui en snijd deze klein.
Breng het water met het zout aan de kook. Voeg de spruiten met de kleingesneden ui toe en breng de spruiten met het deksel op de pan aan de kook.
Neem het deksel van de pan en kook de spruiten 8-10 minuten of tot ze gaar zijn. Schud de spruiten af en toe even op.
Breng de groente op smaak met de fijngeknipte peterselie en een klontje boter.
Breng het water met het zout aan de kook. Voeg de spruiten met de kleingesneden ui toe en breng de spruiten met het deksel op de pan aan de kook.
Neem het deksel van de pan en kook de spruiten 8-10 minuten of tot ze gaar zijn. Schud de spruiten af en toe even op.
Breng de groente op smaak met de fijngeknipte peterselie en een klontje boter.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Groentegerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
750 g spruiten
1 kleine ui
6 dl water met 1? theel. zout
of 6 dl bouillon
6 takjes peterselie
30 g boter
1 kleine ui
6 dl water met 1? theel. zout
of 6 dl bouillon
6 takjes peterselie
30 g boter
Leuke tips
Variaties:
Neem behalve peterselie ook fijngeknipt bieslook en als u verse tijm heeft, wat blaadjes tijm.
Kook de spruiten slechts 5-7 minuten, onafgedekt, tot ze bijna gaar zijn. Verhit 50 gram boter in een kookpan en voeg de spruiten toe. Wentel ze goed door de boter en bestrooi ze royaal met vers gemalen peper en zout. Serveer direct.
Tip:
Wilt u de spruiten niet onmiddellijk serveren, spoel ze dan na het koken af onder koud stromend water. Verwarm ze voor het serveren een minuutje in kokend water met zout om ze even voor te verwarmen, laat ze uitlekken en wentel ze in de hete boter. Breng ze op smaak en dien ze op.
Neem behalve peterselie ook fijngeknipt bieslook en als u verse tijm heeft, wat blaadjes tijm.
Kook de spruiten slechts 5-7 minuten, onafgedekt, tot ze bijna gaar zijn. Verhit 50 gram boter in een kookpan en voeg de spruiten toe. Wentel ze goed door de boter en bestrooi ze royaal met vers gemalen peper en zout. Serveer direct.
Tip:
Wilt u de spruiten niet onmiddellijk serveren, spoel ze dan na het koken af onder koud stromend water. Verwarm ze voor het serveren een minuutje in kokend water met zout om ze even voor te verwarmen, laat ze uitlekken en wentel ze in de hete boter. Breng ze op smaak en dien ze op.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120337
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
1703
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Voorbereidingstijd: circa 10 minuten
Bereidingstijd: circa 15 minuten
Bereidingstijd: circa 15 minuten
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht