Bereidingswijze
Maak de preien schoon en snijd ze in ringen. Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in ringen. Hak de knoflook fijn.
Bak het vlees met de prei, ui en knoflook in de hete olie in circa 7 minuten goud-bruin.
Schil en was de aardappelen, snijd ze in stukjes en doe ze bij het vlees. Voeg peper, zout, paprikapoeder, majoraan en witte wijn toe. Laat het gerecht circa 50 minuten, afgedekt, zachtjes gaar stoven.
Voeg de losgeroerde creme fraiche toe. Mocht de saus te dun zijn, bind het vocht dan met 1-2 eetlepels bloem, aangemengd met 1-2 eetlepels wijn of water.
Bak het vlees met de prei, ui en knoflook in de hete olie in circa 7 minuten goud-bruin.
Schil en was de aardappelen, snijd ze in stukjes en doe ze bij het vlees. Voeg peper, zout, paprikapoeder, majoraan en witte wijn toe. Laat het gerecht circa 50 minuten, afgedekt, zachtjes gaar stoven.
Voeg de losgeroerde creme fraiche toe. Mocht de saus te dun zijn, bind het vocht dan met 1-2 eetlepels bloem, aangemengd met 1-2 eetlepels wijn of water.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
3 preien
1 ui
1 teentje knoflook
250 g runderpoulet
250 g varkenspoelet
3-4 eetl. olie
500 g vastkokende aardappelen
peper, zout
3 theel. paprikapoeder (edelsusz)
3 theel. gedroogde majoraan
2 dl witte wijn
2 dl creme fraiche
eventueel 1-2 eetl. bloem
1 ui
1 teentje knoflook
250 g runderpoulet
250 g varkenspoelet
3-4 eetl. olie
500 g vastkokende aardappelen
peper, zout
3 theel. paprikapoeder (edelsusz)
3 theel. gedroogde majoraan
2 dl witte wijn
2 dl creme fraiche
eventueel 1-2 eetl. bloem
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120326
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
784
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht