Engelse Preipie Met Cheddar

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/30/1998 - 10:03
Bereidingswijze
Verhit de olie en voeg de uitgelekte ringen prei toe met kerriepoe-der, komijn en gemberpoeder. Roerbak snel om en om.
Voeg het gehakt toe, meng dit goed met het prei-kruidenmengsel en bak het gehakt goed los. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Verwarm een combinatie-magnetron voor op ca. 225?C.
Beboter de quichevorm. Rol het deeg uit en bekleed hiermee de vorm. Prik veel gaatjes in het deeg. Verdeel de prei-gehaktmassa over de deegbodem.
Klop de eieren los met de creme fraiche en de geraspte Cheddar kaas. Schenk dit mengsel over de prei-gehaktmassa.
Zet de vorm in de magnetron, onafgedekt, 19-21 minuten:
hete-luchttemperatuur : 225?C
microgolven : ca. 250 Watt.

Of bak de preipie in een voorverwarmde oven van 200 ?C in circa 45 minuten gaar en goudbruin.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
voor het deeg:
150 g bloem
1? theel. zout
125 g koude boter of margarine
125 g kwark

voor de vulling:
ca. 500 g prei
1 eetl. zonnebloemolie
4 theel. kerriepoeder
2 theel. komijn
2 theel. gemberpoeder
250 g rundergehakt
zout, peper
5 g boter
3 eieren
125 g creme fraiche
150 g geraspte Cheddar kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Voor een pie- of quichevorm met een middellijn van circa 24 cm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120325
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
808
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zeef de bloem met het zout boven een kom en voeg de boter en de kwark (met zo min mogelijk vocht) toe.
Kneed hiervan een mooi en soepel deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minstens 2 uur in de koelkast rusten.
Maak tijdens de rusttijd de preien schoon, snijd deze in dunne ringetjes en was ze boven een zeef.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2