Hollandse Preistamppot

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/30/1998 - 10:00
Bereidingswijze
Schil en was de aardappelen. Snijd ze afhankelijk van de grootte in 2 of 4 stukken. Maak de prei schoon, snijd ze in stukken van circa 2 centime-ter, was ze goed en laat ze uitlekken. Pel de uien en snijd ze klein. Doe de aardappelen, de prei en de uien in een pan. Voeg het bouillonta-blet en zoveel water toe tot de aardappelen half onder staan. Kook alles gaar in 20 -25 minuten. Giet het vocht af. Stamp alles goed door elkaar. Mocht de stamppot erg droog zijn, voeg dan iets melk toe. Snijd de kaas in blokjes. Schil de appelen en snijd ze in blokjes. Voeg de kaas en de appelblokjes toe en laat de stamppot nog even goed doorwarmen. Breng de stamppot op smaak met zout, peper en kerriepoeder of nootmuskaat.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
1? kg aardappelen
1? kg prei
2 uien
1 groentebouillontablet
(scheutje melk)
300 g kaas (belegen Goudse, Edammer of Leidse)
2 appelen (Elstar, Jonagold)
zout, peper
kerriepoeder of nootmuskaat
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120323
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
554
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2