Belgische Preisoep Met Room

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/30/1998 - 09:59
Bereidingswijze
Was de preiringen en laat ze goed uitlekken.
Verhit de boter en voeg de plakjes aardappel, ui en prei toe. Roer goed, zodat de groenten goed door de boter omhuld worden. Dek de pan af en laat de groenten een minuut of 10 zachtjes garen, maar niet bruin worden. Schenk de bouillon erbij, breng alles aan de kook en laat de soep doorkoken tot de groenten beetgaar zijn. Te gare groenten verliezen hun smaak.
Roer de eidooiers los met de room. Voeg dit mengsel op het laatst, van het vuur af, toe aan de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Garneer met in ringen gesneden lente-ui.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voorgerecht voor 4-6 personen
Ingrediƫnten
350 g prei, in ringen
50 g boter
400 g vastkokende aardappelen, geschild in in dunne plakjes (? cm) gesneden
100 g ui, gepeld en in dunne plakjes (? cm) gesneden
9 dl kippenbouillon
2 eidooiers
1 dl room
zout, peper
2 lente-uitjes
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
120322
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
1703
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2