Franse Koude Preisoep ('Vichysoisse')

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/30/1998 - 09:56
Bereidingswijze
Doe de boter in de kookpan en smelt de boter op een niet te hoog vuur. Voeg de prei, aardappel en ui toe, roer goed zodat ze worden vermengd met de boter en doe het deksel op de pan. Laat alles op een laag vuur zachtjes 15 minuten koken.
Voeg de bouillon toe en zet het vuur hoog. Wacht tot de bouillon kookt en doe het deksel weer op de pan. Laat de soep 20 minuten heel zachtjes koken.
Doe, als de groenten zacht zijn, de soep over in de keukenmachine. Laat het mes draaien tot de soep helemaal gepureerd is .
Doe de gepureerde soep over in een schaal, breng hem op smaak met zout en peper en laat hem helemaal afkoelen. Zet de soep, afgedekt, in de koelkast om door en door koud te worden.
Klop de creme fraiche goed los en roer de fijngeknipte bieslook erdoor.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voorgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
3 preien
1 grote aardappel of 2 van gemiddelde grootte
1 ui
50 g boter
8? dl groentenbouillon
zout, peper
1? dl creme fraiche
15 sprietjes bieslook
Leuke tips
Schep de soep in ijskoude soepkoppen en garneer elke kop met een flinke toef creme fraiche.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
120320
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
2919
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de uiteinden van de preien en verwijder de buitenste harde blade-ren. Snijd de stengels in hele smalle ringen. Was de preiringen heel zorgvuldig in een zeef, zodat al het zand wordt verwijderd.
Schil de aardappel en snijd deze in stukjes.
Pel de ui en snijd deze klein.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2