Spaanse Koud Gemarineerde Prei

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/30/1998 - 09:52
Bereidingswijze
Maak de preien schoon en snijd het witte gedeelte in stukken van circa 7 cm lengte. Was de stengels grondig onder stromend water. Breng ruim water aan de kook en kook de preien in lichtgezouten water tot ze net even zacht zijn. Neem de preien met een schuimspaan uit het water en laat ze een paar minuten iets afkoelen.
Maak tussentijds de marinade. Doe alle ingredienten in de keukenmachine of blender en laat de machine 1 minuut draaien. Of klop met een garde de olie, azijn, zout, peper, knoflook en fijngeknipte peterselie tot een homogene massa.
Leg de nog warme preien in de marinade en dek de schaal af met vershoud-folie en een goed passend plankje of deksel zodat de marinade goed in de prei kan trekken. Laat de prei helemaal afkoelen. Neem de preien uit de marinade en leg ze op een schaal. Garneer de preien met gehalveerde, ontpitte zwarte olijven.
Serveer de gemarineerde prei als voorgerecht of als onderdeel van een salade.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voorgerecht (tapas) voor 4 personen
Ingrediƫnten
4 preien van gemiddelde dikte

voor de marinade:
1 dl olijfolie
0,3 dl witte wijnazijn
? theel. zout
peper
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 takjes peterselie

voor de garnering:
zwarte olijven
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
120318
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
1884
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
koekie2