Bereidingswijze
Week de pruimen minimaal 8 uur van tevoren in ruim water. Zet de kip op met zoveel water dat deze royaal onderstaat. Voeg het spek, het zout, de peper, de laurierblaadjes en de tijm toe. Breng alles aan de kook.
Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Houd 2 dunne preien achter. Doe de preiringen in de soep. Laat de soep circa 3 uur zachtjes trekken.
Neem de kip uit de soep en zeef de bouillon. Haal het vlees van de kip en snijd dit in stukjes. Doe het kippenvlees en de spekjes terug in de bouillon. Snijd de achtergehouden preien in heel dunne ringen. Voeg deze samen met de ontpitte en kleiner gesneden geweekte pruimen toe aan de soep.
Laat de soep nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
Maak de prei schoon en snijd deze in ringen. Houd 2 dunne preien achter. Doe de preiringen in de soep. Laat de soep circa 3 uur zachtjes trekken.
Neem de kip uit de soep en zeef de bouillon. Haal het vlees van de kip en snijd dit in stukjes. Doe het kippenvlees en de spekjes terug in de bouillon. Snijd de achtergehouden preien in heel dunne ringen. Voeg deze samen met de ontpitte en kleiner gesneden geweekte pruimen toe aan de soep.
Laat de soep nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten
125 g gedroogde pruimen
1 soepkip
100 g ontbijtspek (in dobbelsteentjes)
zout, peper
2 laurierblaadjes
4 takjes verse of 2 theel. gedroogde tijm
750 g prei
1 soepkip
100 g ontbijtspek (in dobbelsteentjes)
zout, peper
2 laurierblaadjes
4 takjes verse of 2 theel. gedroogde tijm
750 g prei
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120317
Homepage ID
37622
Smaak
P
Teller
2097
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht