Bereidingswijze
Gooi alles in de processor of kom en mix alles tot een gladde soep. Je kan het evt. nog door een zeef halen. Doe de kom in de koelkast totdat je het wil gaan serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Koude soep uit Andalucia, zuiden van Spanje.
Ingrediƫnten
750 gr. grote tomaten, groene paprika, rode paprika, 2 teentjes knoflook, 1/2 ui, 300 ml. tomatensap, 3 soepl. olijfolie virgen, 2 soepl. jerez azijn (sherry azijn?) en 2 sneetjes oud wit brood.
Hulpmiddelen & keukengerei
Foodprocessor of staafmixer.
Leuke tips
doe er nog een kleine rode en groene paprika erg fijn in blokjes gesneden, een klein uitje ook fijn gesneden, een hard gekookt ei in kleine stukjes gehakt en kleine vierkantjes geroosterd brood. Doe dit alles apart in verschillende kommetjes. Als de soep geserveert is kunnen de mensen het zelf er bij in de soep scheppen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
120312
Homepage ID
5177
Smaak
N
Teller
2093
Drank
Uit
Bookmarked
27
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ontdoe de tomaten van vel en zaadjes en snij in stukjes. ontdoe ook de paprika's van zaadlijsten en snij ze in stukjes. snipper het halve ui en de teentjes knoflook. Snij de korst van het brood en snij ook deze in blokjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht