Linzensoep, Oosters

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/29/1998 - 16:12
Bereidingswijze
Fruit gesnipperde uien in de olijfolie
linzen en rijst toevoegen en even meebakken
1 liter water toevoegen
tomaten, tomatenpuree en kruiden toevoegen
laten koken tot rijst en linzen gaar zijn
grof pureren met staafmixer
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke linzensoep zonder vlees.
Ingrediƫnten
1 beker rode linzen
paar grote uien
halve beker rijst
2 groentebouillontabletten
1 blik gepelde tomaten
2 kleine blikjes tomatenpuree
1 1/2 eetlepel muntblaadjes (gedroogd)
1/2 eetlepel basilicum (gedroogd)
peper en zout
Turkse gemalen gedroogde paprika (te koop bij de Turkse winkel)
olijfolie
citroensap
Hulpmiddelen & keukengerei
Soeppan
staafmixer
Leuke tips
Opdienen met citroenpartjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
120292
Homepage ID
2315
Smaak
P
Teller
995
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Uien snipperen
Linzen en rijst wassen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
wilmaph