Koude Komkommersoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/28/1998 - 19:48
Bereidingswijze
Komkommer wassen,schillen en in de lente halveren. met theelepel zaadjes eruit schrapen.Helft van de komkommer in stukken snijden,andere helft in hele kleine blokjes snijden.Blokjes in zeef laten uitlekken.In keukenmachine yoghurt met bouillon,stukken komkommer en knoflook tot glad mengsel pureren.1/2 dl koud water erdoor mengen en op smaak brengen met zout en peper.Tot gebruik in de koelkast zetten.Bosui schoonmaken en in ringen snijden.Garnalen,komkommerblokjes en 2/3 deel van dille erover verdelen (en eventueel 1 of 2 ijsblokjes erin leggen).
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met garnalen of in repen gesneden surimiflakes.
Ingrediƫnten
1 kippenbouillontablet,1 grote komkommer,1/2 liter yogurt,1 klein teentje knoflook,zout,(vers gemalen)peper,1 bosuitje,125 gr roze garnalen,2 eetlepels verse fijngehakte dille (ijsblokjes).
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan,keukenmachine,pollepel
Leuke tips
Inplaats van garnalen kunt u ook in repen gesneden surimisticks gebruiken.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
120286
Homepage ID
4749
Smaak
N
Teller
320
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1 DL water aan de kook brengen en tablet laten oplossen.Pan van het vuur nemen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jamot