Bereidingswijze
Sperziebonen:
- Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar, giet ze af en bestrooi ze met peper en pijnboompitten.
- Verhit de olie in een pan en laat er het geheel nog enkele minuten in opstoven
- Werk de groente af met basilicum.
Yoghurtsaus:
- Verhit de olie en druit de gesnipperde ui en de knoflook even.
- Voeg de champignons, de witte wijn en de marjolein toe, laat het geheel 8 minuten sudderen
- Roer er tenslotten de yoghurt door en breng het geheel op smaak met peper
- Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar, giet ze af en bestrooi ze met peper en pijnboompitten.
- Verhit de olie in een pan en laat er het geheel nog enkele minuten in opstoven
- Werk de groente af met basilicum.
Yoghurtsaus:
- Verhit de olie en druit de gesnipperde ui en de knoflook even.
- Voeg de champignons, de witte wijn en de marjolein toe, laat het geheel 8 minuten sudderen
- Roer er tenslotten de yoghurt door en breng het geheel op smaak met peper
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Sperziebonen net ff anders met een yoghurtsausje erbij. Een mager en lekker recept.
Ingrediƫnten
- 500 gram sperziebonen
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels olijfolie
- 0,5 eetlepel basilicum
- 1 mespuntje peper
- 1 teentje knoflook
- 150 gram chamignons
- 1 ui
- 1 eetlepel witte wijn
- 0,5 theelepel marjolein
- 1 dl magere yoghurt
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels olijfolie
- 0,5 eetlepel basilicum
- 1 mespuntje peper
- 1 teentje knoflook
- 150 gram chamignons
- 1 ui
- 1 eetlepel witte wijn
- 0,5 theelepel marjolein
- 1 dl magere yoghurt
Leuke tips
Geen er gekookte of gepofte aardappels bij
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120283
Homepage ID
1430
Smaak
N
Teller
9260
Drank
Uit
Bookmarked
211
Aantal reacties
12
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de champignons in plakjes en snipper de uit
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht