Bereidingswijze
Laat de spinazie ontdooien en uitlekken. Ik knijp er ook altijd nog zoveel mogelijk vocht uit. Het hoeft op 2 personen maar een klein pakje spinazie te zijn, het gaat meer om de tuinkruiden.
Gehakt rul bakken en daar de spinazie door met de kruiden, bv. basilicum, peterselie en oregano en zout. Dit mengsel op de flensjes leggen en flensjes oprollen. Naast elkaar in een ingevette ovenschaal leggen.
Geconcentreerde tomatensaus maken. Hoeft niet heel veel te zijn, als ze maar wat bedekt zijn met de saus.
Geraspte kaas erover en ongeveer 20 min. in een behoorlijk warme oven, eventueel de eerst 15 min. met aluminiumfolie. Als de flensjes maar door en door heet zijn.
Gehakt rul bakken en daar de spinazie door met de kruiden, bv. basilicum, peterselie en oregano en zout. Dit mengsel op de flensjes leggen en flensjes oprollen. Naast elkaar in een ingevette ovenschaal leggen.
Geconcentreerde tomatensaus maken. Hoeft niet heel veel te zijn, als ze maar wat bedekt zijn met de saus.
Geraspte kaas erover en ongeveer 20 min. in een behoorlijk warme oven, eventueel de eerst 15 min. met aluminiumfolie. Als de flensjes maar door en door heet zijn.
Vertel iets leuks over dit recept
Tientallen jaren geleden gaf een Italiaanse kok dit recept aan mijn moeder.
Ingrediƫnten
Ingredienten om flensjes te kunnen bakken,
diepvriesspinazie, rundergehakt, verse of diepvries groene kruiden naar keuze, boter, bloem, tomatenpuree, bouillon, geraspte kaas.
diepvriesspinazie, rundergehakt, verse of diepvries groene kruiden naar keuze, boter, bloem, tomatenpuree, bouillon, geraspte kaas.
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan(nen), vergiet.
Leuke tips
Lekker met een groene salade met olijfolie, derde van de olie -balsamico-azijn en een teentje knoflook, beetje mosterd en zout.
Glaasje rode chianti erbij.
Glaasje rode chianti erbij.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120280
Homepage ID
4419
Smaak
N
Teller
201
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
2 flensjes per persoon bakken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht