Romige Aardappelschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/28/1998 - 15:33
Bereidingswijze
Oven verwarmen op 200 graden.
Op het rooster in het midden van de oven aardappels in ca 25 minuten gaar laten worden.
Folie verwijderen.
Daarna nog ca 10 minuten goudbruin laten kleuren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
een gratin die extra lekker is omdat de aardappelen eerst gekookt worden in melk en room.
Ingrediƫnten
1 kg aardappelen
1/4 liter melk
1/4 liter slagroom
zout en versgemalen peper
2 teentjes knoflook
1/2 theelepel nootmuskaat
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan met dikke bodem.
Ovenschaal 1 1/2 liter
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120279
Homepage ID
3891
Smaak
N
Teller
2140
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
(kan 2 dagen van te voren)
Aardappelen schillen en wassen. In plakjes snijden van ca 1/2 cm.
In pan met dikke bodem aardappelen, melk en slagroom aan de kook brengen en met het deksel op de pan ca 10 min laten koken.
Lage ovenschaal (ca 1 1/2 liter) invetten. Met schuimspaan aardappelen in ovenschaal scheppen. Bestrooien met zout. Peper erboven fijnmalen.
Zonder deksel op de pan op een matig vuur room mengsel in ca 5 minuten tot de helft laten inkoken
Knoflook erboven uitpersen. Nootmuskaat er door roeren. Over aardappels schenken. Afdekken met aluminiumfolie.
Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
NB. De voorbereide aardappelschotel kan minimaal 6 weken in de diepvriezer bewaard blijven!
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
piquante