Bereidingswijze
kook de aardappelen gaar met zout laat ze goed uitlekken, doe terug in de pan en stamp ze fijn met de boter. roer de rest er door op de broodkruimels en het ei na.alles goed mengen,voeg peper en zout toe en laat afkoelen. maak van het vis mengsel acht platte ronde koekjes. haal de viskoekjes door het los geklopte ei, en dan door de broodkruimels. verwarm de oven voor op 190 graden,leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 30 min. gaar en bruin, meteen serveren.in de pan bakken is ook mogelijk maar dan worden ze wat vetter.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
400 gram geschilde aardappelen,kleingesneden - ongeveer 4 theelepels boter - 100 gram geraspte kaas - 400 gram gare vis - kleine ui zeer fijn gehakt - zout en peper - 1 ei losgeklopt - 100 a 150 gram verse witte of volkoren broodkruimels.
Leuke tips
lekker bij patat en sla, kan heel goed van restjes gemaakt worden,
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
120278
Homepage ID
2355
Smaak
N
Teller
1919
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht